Härfågel vid Bårbykärret!!!
Måndag 2002-04-15
Idag är det fest på Ottenby fågelstation. Hela stationspersonalen fick se en härfågel vid Bårbykärret! Vi firar med champange och whiskey ikväll!
Jag kollade Svalan runt 13:00 idag. Till min glädje såg jag en rapport om härfågel vid Bårbykärret. Samtliga närvarande vid stationen var i bilarna ca 10 min därefter.

Väl framme vid Bårbykärret genomsökte vi ett stort område med fält och hagmarker. Vi kunde inte hitta nån härfågel och alla var på väg till bilarna då jag plöstligt fick en känsla att leta i trädgårdarna och hagarna på andra sidan vägen mitt emot parkeringen.

Jag gick iväg och letade, hittade en hage där det sprang mycket småfågel i kanten av en mur. Jag letade noggrant med tuben och plötsligt stod den bara där! Jag skrek rätt ut och samtliga kom springande och fick se den. Den födosökte längs en stenmur och verkade stationär där.

Det var verkligen en drömobs! Denna otroligt vackra tofsprydda gentleman gick omkring längs muren och pickade föda intensivt. Vi fick även se den flyga runt två gånger, vilken praktfull fågel, både i marken och i flykten.

Innan vi åkte hem besökte vi systemet i Mörbylånga. Ikväll blir det fest!
« Tillbaka