Mina första digicoping bilder!!!
Söndag 2004-03-28
Idag invigde jag min kamerautrustning med lite skådning i hemmamarkerna i Sandvikens kommun. Klicka på bilden för att visa fler bilder tagna under dagen!
Igår hämtade jag min nya Nikon Coolpix 4500 som jag beställt från Cyberphoto. En snabb genomgång av manualen gjordes under kvällen inför dagens invigning av kameran. Trots att jag ännu inte har hunnit blivit vän med kameran fick jag en hel del fina bilder under dagen. Totalt fotograferade jag 202 bilder under dagen tills minnet i kameran blev fullt, måste köpa mer! Resultatet ses här nedan!


Vid Lingbo söder om Årsunda rastade en sanslös snösparvsflock med minst 1000 ex(!!!) under förmiddagen. Denna bild visar en mindre del av flocken då de flesta redan hunnit landa i stubbåkern då bilden togs. Kanske den största flocken som någonsin anträffats i Gästrikland?


En suddig bild mest för känslans skull. Att finna en flock rastande snösparvar under vårflyttning hör till vårens läckraste fågelmöten. Idag noterade jag snösparv på fem olika lokaler med bl.a. ytterliggare två flockar på 110 ex och 50 ex.


Idag bättrade jag på fyndstatistiken för spetsbergsgås i Gästrikland med många procent. Först hittade jag dessa två vid Lingbo som blev landskapets 12:e fynd och senare ytterliggare två vid Hedesunda som fynd nr 13 (ej samma individer baserat på näbbteckning).


Tranor sågs på ett flertal ställen under dagen.


Inte mindre än fyra varfåglar noterades under dagen! Denna individ bjöd på en fantastisk uppvisning då den på tornfalksmanér ryttlade länge över åkern i jakt på sork. Plötsligt kom den flygande och landade fint i denna torra tistel. Det blev bara en bild men den blev bra!


Storskrakshanarna spelade för fullt i ån vid Istasjön.


Strömstare i Gysingeforsarna.


Då jag kollade igenom en flock sovande kanadagäss på iskanten vid Hedesunda kyrka ryggade jag till då jag plötsligt bland alla svarta ben såg några skära ben. Jag fattade ingenting förrän de vaknade och sträckte på halsarna. Det var hybrider mellan grågäss och kanadagäss! Jag aldrig sett sådana förut men det förekommer visst en hel del sådana i södra Sverige enligt Svalan.


Dagens andra spetsbergsgäss som blev Gästrikland 13:e fynd! Här syns den karaktäristiska ljusa silvriga ryggen och den skära lilla knubbiga näbben fint.


Denna praktfulla sångsvansbild tog jag precis då det sista solljuset för dagen spirade ner mellan träden på åkern.
« Tillbaka